Korzystamy z dofinansowania udzielonego w ramach Krajowego Funduszu Szkoleniowego. Czy starosta może zlecić kontrolę wydatkowania środków?
TAK. Możliwość taką przewiduje art. 132 ustawy o rynku pracy i służbach zatrudnienia. Na mocy tego przepisu starosta może przeprowadzać kontrolę w zakresie przestrzegania postanowień zawartej umowy o dofinansowanie kształcenia ustawicznego. Podczas czynności kontrolnych sprawdzeniu podlega m.in. prawidłowość wydatkowania środków, wywiązywania się ze zobowiązań czy procedura dokumentowania wykorzystania pomocy oraz jej rozliczenia.
Czekamy na problemy i pytania Czytelników
e-mail: redakcja@gazetapodatkowa.pl
fax: 95 720 85 60